Sportlaan 12 aflevering 12 mei 2014

Talent aan zet

Ellen

Je mag drie keer gratis komen mee trainen om te kijken of volleybal iets voor jou is! De encyclopedie Wikipedia begint met de beschrijving dat volleybal een balsport is waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. Het is de bedoeling te proberen de bal, zonder de grond te raken, over het net te slaan of te tikken. Met een scheidsrechter op de bok!

Bij volleybalvereniging Mytilus uit Goes kent men het klappen van de zweep en zet men de deur van de sporthal wagenwijd open voor de jeugd, onder aanvoering van jeugdvoorzitter Ellen Schulte. Het profiel: “ Mytilus is een sfeervolle vereniging waar op een gezellige, maar prestatieve, manier het balletje rond gespeeld kan worden”.

Motivatie
Dat de sfeer belangrijk is, dat wijst het activiteitenprogramma van Mytilus wel uit. Met jeugdkampen, het jaarlijkse uitje en het ouder-kind toernooi wordt de band verstevigd. Het toernooi kende zo’n drukke bezetting dat de zaal in Sportpunt Zeeland (ahum: nu Omnium) te klein was. In de zomerperiode is het strand het heerlijke decor voor deze sport.
Ellen Schulte (42) uit Goes doet de trainingen van de mini’s en aspiranten en assisteert bij de talentengroep. Ellen: “VV Mytilus heeft een gezellige groep jeugd die steeds groter wordt.
De vereniging heeft een basis neergezet voor de jeugdopleiding onder de trigger: motivatie boven prestatie”.

Van huis uit
De vereniging heeft het goed voor elkaar, met visie op de toekomst. De talenten worden gekoesterd. De omschrijving van Ellen van een talent is opmerkelijk te noemen:” Een talent is iemand die zich zelf verder wil ontwikkelen”. Met de nadruk op: willen.
Dat Ellen ook de smash onder de knie moest krijgen, werd van huis uit gestimuleerd. Om het ultieme volleybalgevoel in de familie vast te houden was de uitdrukkelijke wens van haar vader: een jongeman trouwen die ook het balletje over het net speelt. Opa was trainer, vader was actief in het volleybal en het hele gezin van Ellen beoefent nu ook deze tak van sport. De rijen zijn nu weer gesloten.

Mentaliteit

Ellen is maar wat trots op de jeugd van haar club. “Het zijn kinderen met een andere mentaliteit dan de gemiddelde voetballer”. Zij ervaart dat als zeer positief. Het is gemeengoed dat ze vrijwel nooit hoeft te corrigeren en dat zegt eigenlijk al genoeg.
Door haar motivatie is Ellen Schulte de spelverdeler met gevoel voor de juiste set-up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *