Welkom in ons midden 

Lennon, jongen, welkom in ons midden. Mijn jongste kleinzoon is geboren, een pareltje kostbaarder dan goud.

Het is stil op straat tijdens de laatste dag van het jaarlijks mosselfestijn. Voor het eerst in al die jaren gaat het feest niet door. Omdat een onzichtbare opponent ons nog steeds bij de kladden kan grijpen en maant tot voorzichtigheid.

Vuurwerk

Lieve jongen, jij komt op deze wereld op de avond die de apotheose zou moeten worden. Enkele uren voordat het traditionele vuurwerk wordt ontstoken aan de haven. Het is nu alsof iedereen even een pas op de plaats maakt en jouw komst ruimte en aandacht wil geven. Omdat we zoeken naar een teken van hoop en vertrouwen op een goede toekomst.

De aankondiging van je geboorte viel in een periode waarin de wereld plotseling stil is komen te staan. Het lijkt er sterk op dat iemand de knop ‘reset’ heeft ingedrukt. Niets lijkt meer wat het is. Het jaar 2020, jouw geboortejaar, zullen we nooit meer vergeten. We zijn uitgedaagd om te leren wat echt belangrijk is in het leven en dat heb jij, door je komst, nog eens extra aangestipt.

Lennon

De naam die je hebt gekregen, Lennon, is wereldberoemd. Daar heeft een markant musicus eerder voor gezorgd. John Lennon was oprichter en zanger van een toonaangevende band, The Beatles.

Dat was in de vorige eeuw toen opa nog op school zat en vol verwachting naar de wereld keek. En met eigen ogen zag dat die Beatles zorgden voor drastische veranderingen van de maatschappij in de jaren zestig. Deze band had een hele grote invloed op de muziek.

Na de doorbraak van deze jongens, met het nummer Love me do, lag de wereld aan hun voeten. Later met Let it be liet de groep een onuitwisbare indruk achter.

Deze memorabele song bracht de boodschap van het vertrouwen, dat het allemaal weer goed komt. Dat is op het moment van jouw geboorte actueler dan ooit.

Let it be

Het leven ligt aan je voeten, Lennon. Ik kan je vertellen dat er zo ontzettend veel meer is dan je durft te dromen en ik gun het je van harte om dat te gaan ontdekken.

En soms moet je gewoon vertrouwen hebben en alles zomaar kunnen loslaten. Want op dat moment heb je elke keer opnieuw twee handen vrij om de toekomst te grijpen.

Durf te dromen, durf te leven en er zal altijd een antwoord komen op jouw vragen.

Ergens in de verte maar meestal heel dichtbij… „There will be an answer, let it be…”